Algemeen

Wie zijn wij?

Initfour is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op het aanbieden van kwalitatieve internet oplossingen. Als primaire bedrijfsactiviteiten is gekozen voor het aanbieden van webhosting en het ontwikkelen van internet applicaties. Daarnaast wordt er soms geassisteerd in automatiseringsprojecten binnen een bedrijf.

Wat doet InitFour?

InitFour is een bedrijf dat hosting aanbiedt. Dit wil zeggen dat u bij ons een bestaande pagina kunt plaatsen. InitFour kan u bijstaan in het ontwikkelen van uw internet identiteit, het registreren van een domeinnaam en het plaatsen van uw site op een van onze betrouwbare internet servers.

Software

Als besturingssysteem hebben wij gekozen voor de open en bewezen architectuur van GNU/Linux, en Debian in het bijzonder. Er draait een Apache webserver met ondersteuning voor de script taal PHP en een MySQL database server.

We streven er naar om uitsluitend vrije software te gebruiken.

Hardware

Bij InitFour wordt uw site op een betrouwbare server gevestigd. Alle gebruikte hardware bestaat uit puur A-merken. Deze nemen wij af via Exsilia/Duocast in Groningen.

Betrouwbaar

Onze Apparatuur is permanent voor u en uw klanten beschikbaar via een dubbel uitgevoerde verbinding naar de Groningen Internet Exchange. Hier vandaan is uiteraard ook de Amsterdam Internet Exchange goed bereikbaar. Door het gebruik van het Linux platform kunnen wij u bijna 100% beschikbaarheid garanderen. Dag en nacht worden de servers en services in de gaten gehouden door een geautomatiseerd controle systeem. Allerlei soorten drempelwaarden worden gecontroleerd. Bij het overschrijden van een (waarschuwings) drempel waarde, wordt een email verstuurd. Bij kritische overschrijding gaat dit tevens per SMS om een adequate reactie te bespoedigen. Onze ervaren systeembeheerders staan altijd klaar mocht er zich een probleem voordoen.