Toegangsmethoden

Om een e-mailbericht van de server naar uw eigen PC ‘binnen te halen’ wordt gebruik gemaakt van een van de onderstaande methoden:

POP3 (Post Office Protocol versie 3)

Dit is het meest gebruikte protocol om e-mail op te halen. Bij POP3 blijft de e-mail niet op de server bewaard nadat het is opgehaald door de gebruiker, maar worden alle e-mailberichten op de computer van de gebruiker zelf bewaard. U hoeft met dit protocol niet continu online te zijn om berichten te lezen of te schrijven. Als de emailberichten binnen zijn gehaald op uw PC kan de verbinding worden verbroken.

IMAP (Internet Message Access Protocol)

Dit protocol is net als POP3 bedoelt om uw e-mail op te halen. Er is echter één groot verschil. Bij POP3 wordt de mail bij het ophalen van de server naar de computer van de gebruiker gezet. Die mail is dus niet meer vanaf een andere locatie opnieuw te bekijken. Voordeel van IMAP is dat de mail op de server blijft staan waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie met een IMAP-programma in te loggen en alle mail te bekijken.

Webmail

Via Webmail kunt u overal ter wereld (waar u toegang tot het internet heeft) bij uw e-mail komen. Het inloggen gaat via internet http://www.initfour.nl. U maakt hierbij gebruik van uw eigen inlognaam en wachtwoord. Wanneer u ook gebruik maakt van Pop3 zijn hier alleen de nog niet opgehaalde berichten beschikbaar.